Gode råvarer med gamle og nye oppskrifter.

Ferske tradisjoner fra en helt ny region på Trøndersk Matfestival. I Midtre Gauldal blandes gode råvarer med gamle og nye oppskrifter. Området har helt unike serveringssteder som bruker lokale spesialiteter og kan gi deg en opplevelse du aldri glemmer. 

Følg oss på Facebook og på Instagram.

Fumo AS

Viltforedling i Budalen

Vis meg veien 

Fumo ble startet for å gjøre verden oppmerksom på den fantastisk rene smaken kjøttet får, når dyrene beiter i villmarka eller i et kulturlandskap som man finner i tradisjonsrike Budalen.  Opplev fjellet. Opplev sæterdalene. Opplev bygda og folket. Budalen – ekte vare.

Besøk oss på vår hjemmeside 
Besøk oss på Facebook

Hogna Brygg

Lidenskap og omtanke

Vis meg veien

Vi skal gi deg MER smak, og gjerne brygget på trønderske ingredienser, øl som tilbehør til både tradisjonelle og moderne matretter. Vi var det første bryggeriet i Norge som satset på boks som lagringsmedium fra første stund, for smak, kvalitet og for miljø.

Hogna brygger alt fra lyse sitronfriske hveteøl, til fyldige, sjokolademørke stouts, og gjerne med lokale ingredienser der muligheten byr seg. Bonsak Gårdsmalteri på Skogn er vår leverandør av kvalitetsmalt fra Trøndelag, her får vi alle smaker vi kan ønske oss! 

Mer smak og fylde, men balansert, er Hognas mål, og vårt motto er; Det beste ølet er ikke brygget ennå!»

Besøk oss på vår hjemmeside 
Besøk oss på Facebook

Stornesset Gård

I naturlige omgivelser hele året.

Vis meg veien 

Stornesset Gård produserer kjøtt og kjøttprodukter av rasen Mangalicasvin, som på norsk kalles Ullgris. Rundt gården og i skogsområdene rundt lever og bor Mangalicasvinene i naturlige omgivelser hele året, med tilgang til små tette hus for ly.

På vinteren fores ullgrisene med høy, potet og krosset korn fra egen gård, og litt kraftfôr. Da går de i inngjerdet område ved gården. Grisene har hus med halm inni som de ligger i. De roter gjerne ut en del halm og lager seg seng utenfor husene sine også.

Stornesset Gård ligger like ved Gaulas elvebredde i Singsås i Midtre Gauldal kommune. Vi er en liten familie som driver på med litt dyrehold fordi vi er interessert i å produsere noe av maten vi spiser selv, og det er bra å kunne utnytte jorda vi har.

Besøk oss på Facebook

Boken ‘Tradisjonsmat fra Gauldalen’

Berit Bordal Larsen er født og oppvokst på gården Bræk i Soknedal. Hun er utdannet husstellærer fra Stabekk høyskole. I tillegg har hun tatt videreutdanning innen ernæring. Hun har siden 1985 undervist på helse- og oppvekstfag i videregående skole og startet i 2017 en matblogg, som skulle vise seg å bli oppstarten til denne kokeboka. Du kan følge bloggen på: www.beritsmatblogg.com

I denne kokeboka har jeg samlet det jeg setter aller mest pris på av gamle mattradisjoner fra Gauldalen og Trøndelag. Dette er mine matskatter. Her vil du finne informasjon om gamle matskikker i Trøndelag og du vil få innblikk i hverdag og fest på en bondegård på 1960 og -70 tallet. I denne boka får du bli med på en reise inn i trøndersk matkultur, hvor du kan du kan lære å lage lokalmat fra bunnen av. Her har jeg samlet 60 oppskrifter med tradisjonsmat.

Berit Bordal Larsen

Storbekkøya Museumsseter

Museumsseter ved inngangen til Forollhogna Nasjonalpark i Budalen.

Vis meg veien

Storbekkøya Museumsseter – “en idyllisk perle i Budalen”. Nyt rømmegrøt og lokalprodusert seterkost i historiske og naturskjønne omgivelser ved inngangen til Forollhogna Nasjonalpark. En komplett setervoll og et husmannsbruk. En 3 km lang, godt merket, kultursti med gravhauger, årestue, kullmiler og dyregraver.

Besøk oss på vår hjemmeside
Besøk oss på Facebook

Soknedal Bakeri og Konditori 

Kaker, gjærbakst og brød 

Vis meg veien

Soknedal Bakeri og Konditori er Gauldalens eget håndtverksbakeri. Vi produserer alle våre varer selv, og hoved bakeriet ligger i Soknedal. Vårt motto er “Ferske Tradisjoner” Noe som betyr at vi skal levere tradisjonelle gode og ferske bakervarer hver dag. Fremoverlent og tilby nye baker og konditorprodukter, som kanskje kan bli til nye tradisjoner.  

Besøk oss på vår hjemmeside 
Besøk oss på Facebook

Gammeltunet Hanshus

Servering og overnatting på fredet gårdstun i Soknedal.

Vis meg veien

Gammeltunet Hanshus er et gårdstun bestående av åtte gamle tømmerbygninger. Fredet som nasjonalt kulturminne og ligger i Soknedal. Kortreist mat ved langbordet i Gildesalen og Astridstuen. 3- og 5-retters meny serveres kl.19:00. Vi leier ut rom, hus eller hele Trønderlåna. For små/mellomstore bedrifter skreddersyr vi opplegg. Lunsj etter avtale.

Besøk oss på vår hjemmeside 
Besøk oss på Facebook

Storstuu Winsnes

Servering, overnatting og laksefiske på gammel slektsgård i Singsås.

Vis meg veien

Storstuu Winsnes, hvor nåværende eier er 17.generasjon, har lange tradisjoner for overnatting og laksefiske. Den gamle låven er ombygd til servering. Leter du etter lokaler med tradisjon og intim atmosfære for selskap, møter eller andre små eller mellomstore arrangement, er Storstuu stedet for deg. Råvarene som hentes fra fjellet, skogen og lokale bønder, er tilbredt på tradisjonelt vis.

Søndager har vi åpent for allmann for servering av middag. Storstuu kan være et egnet stoppested på veien for å oppleve Singsås med fjell, fosser, elver, vann og juv. Nekjådalen med aktiv seterdrift er absolutt verd et besøk.

Besøk oss på vår hjemmeside 
Besøk oss på Facebook